Търсене
  • IX Design

Тенденции в дизайна през 2019г.Архитектурата е нещо, което е навсякъде около нас всеки ден. Ние не сме склонни да мислим за тенденциите и стиловете, които се появяват около нас и като цяло не забелязваме тези неща, докато някой друг не ни ги посочи. Например архитектите, които работят изключително в проектирането на жилища, често се стремят да създават сгради, които се смесват безпроблемно със заобикалящата ги среда. С края на 2018 г. архитектурната индустрия вече мисли за това, което ще дойде през новата година. Перспективата за промяна се очертава, а напредването на технологиите и материалите е насочено към преосмисляне на начина, по който проектираме и изграждаме.


Екологична архитектура


Вероятно не е изненадващо, че има нарастваща необходимост от екологични структури. Някои от последните нововъведения включват добавяне на градини и зелени покриви, както и закрити зелени паркове и зелени стени както за жилищни, така и за бизнес сгради. Например, известни хонконгски архитектурни фирми в момента са водещи, когато става дума за използване на екологосъобразните тенденции в архитектурата през 2019 г. Екологичните материали вече не са достатъчни; ще видите много вертикални градини и зелени покриви през 2019 г. и след това. Освен това, сградите ще растат по-зелени отвътре, като включват закрити зелени паркове и зелени стени. От 2018 г. се наблюдава използването на рециклируеми материали за строителството, 2019 ще последва примера. Повторната употреба на рециклирани материали се откроява като иновативна, високоефективна и артистична употреба на устойчив дизайн и тази година рециклираните материали ще бъдат използвани за всичко - от мебели до небостъргачи. Повечето общи строителни материали имат рециклируеми алтернативи. Бетон, метали, стъкло, тухли и пластмаси могат да бъдат направени с помощта на някаква форма на използвания преди това материал, като този процес на производство намалява енергийните нужди и емисиите с до деветдесет процента в повечето случаи.


Дизайн с отворено пространство


Докато големият, отворен дизайн, който насърчава смесването на готвене, забавление и семейни пространства, е доминиращ в жилищната архитектура през последните няколко десетилетия, тенденцията претърпява някои промени както в жилищната, така и в търговската архитектура. Архитектите и дизайнерите стават все по-наясно с определянето на различните сегменти на тези открити пространства, както за да предотвратят огромните стаи да не изглеждат плоски и не вдъхновяващи, така и да определят различни жилищни или работни зони. За да постигнат това, дизайнерите включват променящи се етажни нива, промени в повърхностните цветове и текстури, острови за разделяне на кухнята, обединения на мебели и осветление за подобряване на визуалната организация на пространството.


Малък дизайн


Небесните цени на земята и въздействието върху околната среда на големите къщи вдъхновяват движение към по-малки домове със съвременен, многофункционален и интересен дизайн. Популярността на малките къщи, микро-апартаментите показват нарастващия интерес към този начин на живот. С течение на годините талантливите архитекти понякога се опитваха да създадат малки, но перфектно оформени сгради. Днес, с намалени бюджети, много архитекти се обърнаха към по-фокусиран начин за създаване на творби, които могат да бъдат физически малки, но определено са големи, когато става въпрос за тенденции и идеи. Малки, но перфектно оформени архитектурни проекти стават популярно архитектурно предизвикателство.


Устойчива архитектура


Предвид въздействието на човешката дейност върху изменението на климата, развитието на архитектурата сега се стреми да разгледа въпроса за устойчивостта. Инсталирането на системи за филтриране на вода в нови сгради е начин да се облекчи водната криза. Също така, системите за климатизация, отопление и вентилация са проектирани така, че да пестят енергия и да намалят отрицателните ефекти върху околната среда. Освен това, устойчивостта е и най-важната грижа за купувачите на жилища. Потребителите знаят колко е важно да намалят въглеродния си отпечатък и искат да направят устойчив избор, който да съответства на техния начин на живот. Архитектите могат да посрещнат тези нужди, като гарантират, че обвивката на сградата е добре запечатана и изолирана и чрез включване на устойчиви опции като слънчеви панели или енергийно ефективни уреди.


Компактни и многофункционални мебели


Тъй като все повече и повече хора се стремят към градско жилище, има смисъл дизайнерите най-накрая да се възползват от необходимостта от интелигентни, многофункционални мебели, които са малки по размери. Кажете "здрасти" на обзавеждането, което може да се адаптира към различни пространства и нужди и да се вмести в предизвикателни стаи, които не са стилни - това е една от най-популярните тенденции в дизайна на интериора от 2019 година.


Съсредоточете се върху кухнята


Кухнята е една от най-важните стаи в къщата. Не само място, където ние подготвяме и ядем по-голямата част от храната, тя е и решаващо място за забавление на гостите.Това са само някои от най-известните архитектурни тенденции, които се появяват тази година. Развитието на други области, като например технологиите и строителството, оказват значително въздействие върху посоката, която поема архитектурният свят. Очакваме тези тенденции да продължат дълго в следващата година, може би дори и след това.863 преглеждания0 коментари

нюзлетър абонамент

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

IXDesign 2021 I всички права запазени

©
google-play-IXDesign
Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_RG