Търсене
  • IX Design

Скандинавски интериорен дизайн

Актуализирано: 7 Юни 2019Скандинавският интериорен дизайн е известен със своите минималистични цветови палитри, уютни акценти и удивителни модерни мебели. Проектите често играят с естествена светлина - което е гореща стока в скандинавските страни.


Високите контрасти са отличителен белег на скандинавския интериорен дизайн. В този изцяло бял хол меките черни скулптурни мебели помагат да се създаде драматично, удачно изявление. Модерните мебели също контрастират с украсените архитектурни детайли, които са често срещани в историческите сгради в Северна Европа.


Дори в новопостроените съвременни пространства модерните, минималистични мебели са от ключово значение.


Скандинавският дизайн, както го познаваме, придоби популярност в средата на 20-ти век и има своите корени в пестеливите и строги традиции на скандинавската култура. Изгледът се дефинира от светли и отворени интериори, поради климата на скандинавските страни. Швеция, Норвегия, Финландия, Исландия и Дания се сблъскват с къси дни и дълги тъмни зими, за да извлекат полза от това каква слаба слънчева светлина получават през годината, ярките интериори са естествено предпочитание.


Скандинавските общности в миналото са създавали домовете си в селски пейзажи, използвайки само ресурси, които биха могли да намерят на местно ниво.


Това са принципите, които се намират в сърцето на скандинавския дизайн. Лишени от излишна декорация и разкрасяване, красотата на обектите им се дължи на тяхната полезност.313 преглеждания0 коментари

нюзлетър абонамент

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

IXDesign 2021 I всички права запазени

©
google-play-IXDesign
Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_RG