Търсене
  • IX Design

Модерен интериорен дизайн

Актуализирано: 28 Ное 2018Модерен интериорен дизайн

"Mодерно" е една от най-често използваните думи в декорирането. Често се бърка със съвременния стил, днешният модерен стил всъщност се основава на дизайнерско движение, родено в началото на 20-ти век.


Модерното движение на стил продължава да нараства и става популярно през първата половина на столетието, а по-късно производните на този стил са известни като средновековни модерни и постмодерни.


С корените си в немската и скандинавската архитектура и дизайн, модерният стил е прост и непретенциозен. Съвременният, от друга страна, не се ражда от определена ера. Той се променя с течение на времето и може да включва модерни елементи.


В модерния стил при обзавеждане и интериор се използват естествени материали, неутрални или земни цветове и елиминиране на ненужни подробности. Докато може да видите разнообразие от цветове в съвременния стил, модерните стилове биха имали монохромни цветове - например, мислите за белите стаи.


Едно от ключовите вярвания зад съвременното движение е идеята, че "формата следва функцията". С други думи, дизайнът на всички мебели и декоративни предмети трябва да отразява предназначението им и ако детайлите за обзавеждане, декор или декорация нямат практическа цел, то може да бъде елиминиран. Съвременните мебели имат по-характерни форми и често включват заоблени детайли.


Тази философия зад модерния стил го прави идеален декоративен избор за онези, които обичат прости, безпрепятствени пространства с чисти линии и липса на разтърсващи украшения.


Ако мислите за декориране на пространство в модерен стил, ето няколко неща, които трябва да знаете.


Структурните елементи (като бетон или греди) често остават открити.

Акцент върху хоризонталните и вертикални линии - по-малко криви.

Липса на раздразнение или пух.

Ниско, хоризонтално обзавеждане с чисти линии.

Естествени материали като небоядисана дървесина, метали, кожа и естествени влакна.

Неутрална или "естествена" цветова палитра.

Рефлективни повърхности като стомана, хром или стъкло.

Естествени дървета и дървени фурнири.

Битката за дефиниране на модерен стил вероятно ще продължи, тъй като е широко обсъждана онлайн. В основата си модерният стил отразява определена ера. Това показва, че много хора включват късчета модерен стил в своите домове и офиси поради своята проста и функционална природа. Тъй като много хора се стремят към простота в живота - и там е акцент върху decluttering - може би те ще бъдат привлечени към модерния стил, защото изглежда, че опростява всичко. Това съвпада с тенденцията в дизайна на отворените пространства.


654 преглеждания1 коментар