Търсене
  • IX Design

Интересни факти за интериорния дизайн

Актуализирано: 7 Юни 2019


Интересни факти за интериорния дизайн

Цветът ни въздейства повече, отколкото осъзнаваме.


Има много статии за психологията на цветовете и как различните цветове и тонове могат да имат голямо влияние върху нашите емоции и настроения.

Синьото намалява апетита например, а оранжевият е най-добрият цвят за концентрация и производителност. Също така е препоръчително да избягвате жълто, когато боядисвате стаята на бебето. Доказано е, че правят бебетата по-склонни да плачат! Не е идеален за първите няколко месеца. Червеното предизвиква силна емоция и насърчава апетита, поради което се използва широко в трапезариите.


Осветлението може да повлияе на вашето психично здраве.


Твърде много или твърде малко светлина прекъсва естествения цикъл на съня на тялото, което от своя страна може да доведе до стрес и лишаване от сън - и двете от тях потискат имунната ви система. Поддържането на адекватно осветен дом през целия ден ще подобри съня и е лесен начин да ви направи по-щастлив.


Един хубав изглед от прозореца може да облекчи болката.


Проучвания, проведени в болници, показаха, че пациентите се нуждаят от много по-малко лекарства за болка и могат да се възстановят по-бързо, когато могат да гледат пейзажи от прозорците си. Гледането на видеоклипове на природата - гори, водопади и океани - също намалява болката.


Дизайн с мисъл за хората.


Интериорите трябва да бъдат проектирани с мисъл за хората. Според експертите земята трябва да бъде най-тъмна, като пътека, докато цветовете на нивото на очите трябва да са неутрални, а таванът да е лек, като небето. Според тези дизайнери, хората се чувстват най-удобно в пространствата, които следват природата и това е причината всеки да иска дървени подове - те възпроизвеждат горския пейзаж.


Първият път, когато стъпим в нов интериор, нашите мозъци автоматично обработват две неща: естетика и функция. Най-добрите проекти ще се смесват по начин, който е толкова фин и интегриран, че ще имате проблеми с разграничаването им.


337 преглеждания0 коментари

нюзлетър абонамент

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

IXDesign 2021 I всички права запазени

©
google-play-IXDesign
Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_RG